Golfová hra s původními dřevěnými hikory holemi

hickory_zazitek

Zážitek

Dopřejte si ten pocit, který zažívá golfista při odpalu míče sto let starou dřevěnou holí. Navzdory prvotní obavám se hůl neláme a míč letí krásným obloukem přímo směrem k vlajce. Potřebujeme poslední modely titanových driverů? Opravdu nevím.

hickory_ucta

Úcta

Při hře s historickým náčiním pocítíte zvláštní úctu. Úctu k historii, respekt k materiálu. Uznání si zaslouží precizní řemeslo, které vytvořilo hole s dřevěnými šafty a měkké míče hratelné i po dlouhých sto i více letech.

hickory_noblesa

Noblesa

Na hikory golf vyrazíte ve stylu dvacátých či třicátých let minulého století. Gentleman v pumpkách, košili, sportovní saku a bekovce. Dáma v dlouhé sportovní sukni, halence s dlouhými rukávy a slušivým sportovním čepcem.

Co vlastně znamená slovo Hikora?

Dřívější technický název pro dřevo i celý strom ořechovce bílého. Hikorové dřevo z ořechovce bílého je velmi cenné, tvrdé a houževnaté. Dříve se užívalo například i k výrobě lyží a nebo právě šaftů golfových holí.

Dle Ottova slovníku naučného:
Hickoryové dřevo, pocházející ze stromů rodu Carya, zvl. druhu C. alba, dochází pro svou trvanlivost a tvrdost hojného upotřebení v praxi, zejména v truhlářství nábytkovém; též se ho užívá k barvení na žluto.

Zdroj: Ořechovec – Wikipedie